13:00

IFK Lidingö FK C

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IFK Lidingö FK C

Det märktes redan på uppvärmningen att det var lite extra fokus.....vilket medförde att både Adam och Edvin var tvunga att använda kylspray efter att ha blivit stämplade på uppvärmningsspelet.
När matchen väl startade så pressade Lidingö oss högt och vi hade svårt att få igång spelet första fem. Då var det mycket Lidingö. Därefter blir det lite bättre. Vi kommer fram på högerkanten men inlägget blockeras till ett inkast och efter inkastet går bollen till Albin vars skott går över. Minuten senare har vi ett fint väggspel på egen planhalva innan bollen går till Adam som hittar Acke på djupet men målvakten kommer ut bra och avvärjer till hörna. I 8:e kommer Lidingö upp men skottet går över. I 10:e har vi återigen ett fint anfall. Det börjar bakifrån där Alex hittar Sebbe på vänsterkanten, som spelar vidare till John. John hittar ett väggspel med Adam men det blir inget avslut. Strax därefter kommer vi på högerkanten. Återigen hittar John ett väggspel med Adam men det slutar med att John kapar deras back, dock utan något kort från domaren.
I 16:e kommer Lidingö i en kontring på vår vänsterkant och de lyfter in en fin boll framför vårat mål men där är Viktor med en fin brytning och Yusuf kan fånga bollen. Minuten senare spelar Acke till John och målvakten räddar till hörna. Hörnan blir överlång och fångas upp av Sebbe som spelar in till Viktor vars skott går utanför. I 20:e är det nära ledning för Lidingö. Alex slarvar lite och Lidingö kommer till skott men Yusuf räddar till hörna. På hörnan kommer de högst men nicken går över. Strax därefter får vi hörna. John slår den perfekt och Adam kommer högst men nicken går över.
Nu bara fortsätter vi att föra spelet. I 23:e anfaller vi på vänsterkanten och bollen går in till Ludde men hans skott går över. I anfallet efter gör Joel en fin kroppsfint och kommer till skott men målvakten räddar till hörna. Hörnan avslutas med att Sebbe skjuter över. Fem minuter senare har Viktor ett skott över. Sedan kommer utdelningen. Win slår en fin boll på en djupledslöpande Albin som snyggt spelar bollen snett inåt bakåt till Deniz som sprungit in från sin vänsterkant och sätter dit 1-0. Skönt och väldigt rättvist i det läget.
I 33:e får vi en frispark i farligt läge. Sebbe skjuter den dock över. Strax efter det så lyfter Stross in bollen och Abbe går upp men målvakten har inga problem med hans nick. Nu är börjar Lidingö blir riktigt trötta och har svårt att få bort bollen från egen planhalva. Med fyra minuter kvar har vi återigen ett fint anfall där bollen går från vänsterkanten ut till Win som tar ett mycket bra avslut men deras målvakt gör en väldigt fin räddning till hörna. Det blir en dubbelhörna och på den andra kommer Albin högst men målvakten är med och räddar på mållinjen. I nästa sista minuten får vi utdelning igen. Stross tar ett avslut med nästa bästa fot och målvakten kan inte hålla bollen och då dyker Abbe upp och petar in 2-0 till oss.
En väldigt bra halvlek (framförallt sista 30) av oss med ett extra plus till Albin som jobbade hårt, vann dueller och allt som oftast höll sig spelbar.

Vi börjar andra lika bra som vi avslutade första. Redan i minut 1 så får vi en hörna och Acke slår den perfekt på bortre stolpen och där kommer Viktor helt fri men nicken går utanför. Strax därefter startar vi ett anfall på vår högerkant. Albin hitter fint ut till Win som briljant hittar en rättvänd John som kan avancera innan han hittar Adam som sätter dit 3-0.
Tre minuter senare är det dags igen. Alex slår en fin boll längs sidlinjen till Sebbe som lyfter in bollen framför mål där Win hoppar upp och lyckas få en tå på bollen och 4-0 är ett faktum. Några minuter senare får Lidingö en frispark i bra läge men skottet går över. I 9:e tar återigen Sebbe en offensiv löpning (vilken i ordningen kan man undra) och tar sig in i straffområdet. Målvakten kommer ut men Sebbe lyckas runda honom (utan att falla trots beröring) men avslutet går dessvärre över.
Nu väljer vi att rotera lite på spelarna och vila de som har lite känningar. I 14:e kommer vi i en kontring. Adam slår en fin boll ut på vänsterkanten till en djupledslöpande Sebbe (surprise) som slår ett perfekt inlägg till Abbe man hans skott går över. Strax därefter får vi en frispark i vänster innerläge. Adam tar den men skottet går över.
Sedan blir det en period med mer Lidingö. I 20:e reducerar de till 4-1 och i 25:e får de straff där Stross går för hårt åt deras ytter (efter att ha slarvat i uppspelsfasen). Straffen dunkar de stenhårt in mitt i målet till 4-2. Där emellan spelade Abbe fram Ludde men Lidingö hinner rensa undans hans avslut på mållinjen.
I 26:e spelas bollen in till Abbe på straffområdeslinjen och han bröstar bollen bak till Albin som tyvärr skjuter över. Vi hamnar nu lite fel i positionerna och jobbar inte lika hårt som tidigare. Lidingö får en hörna som de nickar över. Vi sticker upp i ett anfall där bollen till slut går från Abbe till Edvin men hans lyftning går precis utanför målvaktens högra stolpe. Sedan har Lidingö både ett skott utanför och strax därefter en bra frispark som dock går mitt på Yusuf och han kan rädda utan problem.
Vi roterar tilbaka lite och då kommer utdelningen. I 41:a försöker Adam vid straffområdeslinjen lyfta bollen till Ludde men den går förbi honom och ut till John som rullar in 5-2. I 44:e gör John 6-2 efter pass av Ludde som fick bollen av en offensvit löpande Joel. I sista sekunden fångar sedan Abbe upp en bollen utanför deras straffområde och lobbar väldigt snyggt in 7-2, som också blir slutresultatet.

En väldigt händelserik match där vi stora stunder spelar väldigt fin och offensiv fotboll. Utöver våra 7 mål räknade jag till ytterligare 15 avslut på, över eller utanför deras mål. Det vi kunde gjort lite bättre är att hålla våra positioner och vårda bollen bättre när vi roterade runt lite i andra halvlek men utöver det gläds vi endast åt en mycket väl genomförd match.